Schneider Weisse, in België door ons geïmporteerd...

De geschiedenis van Weizen in het algemeen en van de brouwersfamilie Schneider komt op vele punten overeen. George I Schneider was een ware pioneer als het aankomt op het traditionele Duitse Witbier. Hij creëerde de Schneider Weisse Original, zoals hij tot op vandaag gebrouwen wordt, en geliefd is door vele witbier-kenners en liefhebbers. 200 jaar geleden mocht witbier enkel gebrouwen worden in brouwerijen van de Beierse koninlijke familie. Toen in 1872 het witbier een stagnatie in de verkoop kende, werd deze wet opgeheven door Koning Ludwig II. In datzelfde jaar verkocht hij de exclusieve rechten om witbier te brouwen aan Georg Schneider. Men kan dus stellen dat de familie Schneider het Duitse Witbier van uitsterven gered heeft! In 2011 wordt de brouwerij geleid door Georg VI Schneider in Kelheim. Dit domein werd eigendom van de familie Schneider in 1972, en is tot op vandaag de plaats waar de brouwerij zich bevindt. Het is zonder meer de oudste "Weissbierbrauerei" in Beieren. Men zegt dat het witbier er al gebrouwen werd sinds de start in 1607.

De Schneider Weisse Witbier familie

Bierkenners en bierliefhebbers zullen het beamen ; de Schneider Witbier Specialiteiten kunnen tot de beste witbieren gerekend worden. Dit wordt ook beaamd in RateBeers "Best Beers of Germany 2001" (zie onderaan). Alle bieren die door deze brouwerij gebrouwen worden, kennen een weergaloze kwaliteit. Elk bier heeft zijn eigen karakteristieke smaak en aroma. Fruitig, hoppig, of simpelweg traditioneel.

Hoe komt men tot zoveel variëteit, wanneer men enkel gebruik maakt van water, mout hop en gist? Dát is hun geheim, net als de recepten van alle Schneider bieren die vandaag op de markt zijn. De recepten en de brouwtechnieken worden overgedragen van generatie op generatie. Alle bieren worden gebrouwen met de ingrediënten uit de streek en gisten in open brouwketels. Daarna volgen drie weken van nagisting op fles. Gedurende die periode verkrijgt het bier zijn unieke smaak. Op onze ontdekkingsreis van Duitse witbieren is Schneider ongetwijfeld de meest unieke vondst!

bron : Weissbierbrauerei G. Schneider & Sohn 

Welke bieren hebben wij momenteel in assortiment? 

- Tap 7 Unser Original
- Tap 6 Unser Aventinus
- Tap 5 Meine Hopfenweisse
- Tap 3 Mein Alcoholfreies
- Aventinus Eisbock

Ook tijdelijk beschikbaar : Schneider TapX Mein Nelson Sauvin (laatste flessen!)