Erdinger

Voor liefhebbers van weissbier is Erdinger synomiem voor heerlijk, zuiver Beiers weissbier met een bijzondere smaakbeleving. Erdinger is daarom het bekendste en meest populaire weissbier ter wereld gebrouwen door de grootste en meest succesvolle particuliere brouwerij van Oberbayern. Deze brouwerij heeft een brouwtraditie van meer dan 110 jaar.

Erdinger Hefe is het traditionele weissbier van Erdinger en wordt gebrouwen volgens het zogenoemde Rheinheitsgebot en heeft dus kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het amberkleurige weissbier is verfrissend en zacht van smaak en kan zowel troebel als helder gedronken worden.

Voor liefhebbers van protocol: er is een speciale manier om Erdinger weissbier in te schenken. Men giet het bier in het glas, waarbij er voor wordt gezorgd dat er nog een bodempje bier in de fles overblijft, en het glas tot de rand gevuld is. (Het schuim staat dus tot de rand.) Vervolgens klopt men het restantje bier en het gist dat nog in het flesje hoort te zitten op door het flesje met inhoud flink heen en weer te rollen. Er ontstaat nu een soort slagroom achtig goedje. Dit schuim/gist mengsel kan men nu als het ware bovenop het reeds gevulde glas stapelen/circelen. Wanneer het goed gegaan is, kan men in het glas het gist als een roodachtige waas zien zakken.
Nadat het glas op zo'n fraaie manier is ingeschonken, moet men natuurlijk eenzelfde protocol gebruiken om het te legen. Je doet dat door na het nemen van een slok, het glas als het ware terug te slaan, zodat er wervelingen door het glas gaan, en het gist weer door het bier wordt gemixt. Het heeft namelijk een beetje de neiging uit te zakken. Het zou zonde zijn het niet te drinken want het geeft een speciale smaak aan dit bier.

Hoe een Erdinger correct uitschenken: